expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Hame

Saimme koulussa tehtäväksi tehdä hame joko itselle tai asiakkaalle.
Minä tein itselleni A-linjaisen hameen, jossa on edessä neppari kiinnitys. Hame on punertavaa oranssinruskeaa mokkajäljennöstä ja sen siinä on taskut ja vuori. Valitsin mokkajäljennöksen, koska minusta se sopii loistavasti hameen muotoon ja kankaan paksuus saa hameen pysymään muodossaan. Mallin valitsin sen helppokäyttöisyyden takia ja onneksi opettaja suositteli taskuja.

Tekemis järjestys:

1. Liimaa tukikangas vyötärökaitaleeseen.
2. Ompele taspussinsuut etukappaleisiin ja tikkaa ne.
3. Ompele miehusta (ei koske keskietu saumaa) ja tikkaa ne + sovitus.
4. Ompele vuorin etu- ja takakappaleet yhteen.
5. Ompele vuoren helmaan päärme.
6. Ompele napinläpisuikale oikeaan etukappaleeseen ja vuoreen.
7. Ompele vasemman etukappaleen ja vuoren alavaran sivut yhteen. Sovitus.
8. Ompele vyötärökaistale hameeseen.
9. Pikeeraa helma.
10. Lisää nepparit.



















Tässä on hameeni 







































Itse olen todella tyytyväinen lopputulokseen varsinkin isoihin taskuihin mitkä tein! Vaikka materiaali olikin ehkä hiukan liian haastava (ja paksu) tasoiselleni niin onnistuin silti aika hyvin. Kesken vuorin ompelun hameeseen huomasin vuoren jostain tuntemattomasta syystä olevan liian leveä niin päädyin tekemään laskoksen vuoreen.
Mielenkiintoinen homma tässä työssä oli tämän materiiaalin omleu, kuosittelu ja neppareiden laittaminen. Jatkossa minun pitää olla tarkempi ja huolellisempi.
Hame on helppo laittaa päälle ja yhdistellä erilaisiin vaateyhdistelmiin. Väri on tosi kaunis vaikkei ollut läheskään sitä mitä suunnittelin. Olen ennenkin tehnyt hameita mutta en mitään oikeaoppisesti tehtyja ja vyötärö ja sen nauhan kanssa oli aina vaikeuksia, mutta nyt osaan. Ehkä tekisin siitä hiukan tiukemman, mutta ainakin saan sinne paksun villapaidan sisään tungettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti